Gastenboek

Heb je vragen, ideeën, of wil je gewoon wat laten horen? Laat dan hier een reactie achter!

Reacties (26)

 1. Beste meneer Mollet, op uw interessante website kwam ik het dagboek tegen van Ernestine Schmidt. Zij was een zuster van mijn betovergrootmoeder Marie-Louise Schmidt-von Ziegesar. Erg leuk om te lezen, vooral omdat er een paar voorouders van mij in voorkomen. Nu zou ik graag eens contact opnemen met de door u genoemde mevrouw Hannie Peltzer, maar ik kan geen contactgegevens vinden. Ik begrijp dat u mij niet zonder meer haar emailadres kunt geven, maar misschien kunt u mijn verzoek aan haar doorgeven? Wie weet kan ik meer te weten komen over mijn familie.

 2. Goedemorgen, met belangstelling las ik uw verhaal over Julie de Graag. Ik verzamel haar werk en ben altijd benieuwd naar werk dat ik niet ken. Is het mogelijk dat ik een foto van dit werk van u kan ontvangen?
  vriendelijke groeten, Hans

  1. Beste Hans, dank voor je reactie. Ik heb de foto bij het artikel gevoegd. Als je wilt kan ik je het emailadres geven van de eigenaar? Mvrgr. Peter

 3. Beste Peter, bij toeval(?) op uw website beland; mijn complimenten.
  ik vond uw verhaal over de kille ontvangst aangrijpend maar wel fijn dat u het met ons deelt. U geeft een beschrijving van omstandigheden die op veel repatriantengezinnen van toepassing is, maar door het ‘Grote Zwijgen’ onbekend is gebleven bij de meeste Nederlanders. Veel Indische Nederlanders hebben daardoor onnodig geleden. Gezinnen zijn er door verscheurd. Het is hopelijk aan de derde generatie vergund om de geesten van grootouders en ouders te helen door het zwijgen te verbreken met hun nieuwsgierige vragen.

  1. Beste Peter (ook toeval?), dank voor uw reactie en complimenten. Ja ik stond al jaren te broeden om een manier te vinden hoe ik deze wereld heb beleefd en nog beleef, in de geest van mijn (groot-) ouders ook. Om dat naar buiten te brengen wat zij hebben gevoeld, meegemaakt en/of aan den lijve ondervonden aangezien men in NL alles probeert onder het tapijt te schuiven of te bagatelliseren, beter gezegd: schofferen! Dat de komende generaties ervan op de hoogte zijn en blijven want dit mag nooit worden vergeten laat staan vergeven. Ook wij kregen hun leed met de paplepel ingebracht en dat begint zich nu te uiten, met alles.. Maar het was uiteraard niet alles kommer en kwel, uiteraard niet echter helemaal slijten doet het niet. Wellicht na ons als we ervoor blijven waken om het niet over te brengen.. Salam! Peter

 4. Geachte heer Mollet, dank voor uw mooie site, met ook die prachtige foto’s.
  Een enkele opmerking: Martje Bernardus Nanninga was een vrouw, en kreeg 2 kinderen met Berend van Eerten (1901-1989), een achterneef van mijn grootvader Jan van Eerten (1910-1992). De vraag: weet u wanneer Martje is overleden?

  1. Geachte heer Pool. Dank voor uw reactie en compliment! Geeft de burger moed. Vwb Martje Nanninga: voor zover bekend was zij de 2e echtgenote van Berend. Dat hij, volgens sommige genealogen in 1938 met haar zou zijn gehuwd kan naar mijn mening niet kloppen want hij was pas in 1945 van zijn 1e echtgenote gescheiden. Waar en wanneer zij is overleden, is voor mij nog een raadsel. Ik vermoed dat zij meegegaan is naar Australie en daar moet zijn overleden.. mvrgr Peter M.

 5. Goedemiddag Peter,

  Wat is het mooi om terug te lezen over onze familiegeschiedenis! ook zie ik tot ver wie er allemaal in mijn familie zit en ik was/ben hier al jaren erg benieuwd naar! Ik weet niet of dit nog een keer gelezen gaat worden maar als er een keer een familie reünie is zal ik u zeker gedag komen zeggen! nou ik wilde dit eventjes melden, Fijne dag verder!

  Met vriendelijke groetjes van een ver nichtje van je, Cheyenne Donath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *